KEZELÉSEK

Barázdazárás:
Gyermekfogászati kezelések tulajdonsága kell hogy legyen a gyorsaság, a fájdalommentesség, valamint a nagy hatékonyság. A fogváltás kezdetétől (kb. 6 éves kortól), fokozott figyelmet igényelnek a frissen előbújt maradandó fogak, és ezek rágófelszínén található, többé-kevésbé mély barázdarendszerek preventív zárása. Ez, előzetes fertőtlenítést követően, folyékony tömőanyaggal való lezárást jelent. 6 havonkénti kontroll vizsgálata javasolt.

Dentálhigiénia, fogkőeltávolítás:
Minden fogászati beavatkozás előtt szükséges a szájüreg alapos tisztítása. Ez a fogak felszínén, fogközökben, az ínyszélnél, valamint az íny és fog közötti árokban található fogkő és egyéb szennyeződések eltávolítását, valamint polírozást, és az otthoni szájápolásra vonatkozó igencsak hasznos tanácsokat jelenti. Ezt követően megszűnik a fogkő okozta irritáció, a benne lévő baktériumok okozta ínygyulladás, a gyulladás következtében kialakuló fogínyvérzés, valamint a kellemetlen lehellet. Pácienseink nagy elégedettséggel tapasztalják a kialakult esztétikai változásokat is. A kezelések befejezését követően is szükség van félévente a kontroll vizsgálatra, és a szájápolási szokásoktól függvényében újabb tisztításra.

Fogékszer:
Napjainkban nagy divat a fogékszerek viselése. Ezek elkészítéséhez, fúrás nem, csakis a fogfelszín polírozása szükséges, majd egy speciális ragasztóval helyezzük fel az apró követ. Sem evés, sem fogmosás nem mozdítja el, hónapokig tart, és maradéktalanul eltávolítható. Egyedi, exkluzív csillogást kölcsönöz a mosolynak.

Fogfehérítés:
Két fajta fogfehérítési módszerrel állunk pácienseink rendelkezésére. Az egyik az ún. otthoni fehérítés, melynek során lenyomat alapján egy fogtechnikus által elkészített sínt, valamint a fehérítő zselét átadjuk a páciensnek, majd részletes instrukciók után maga végezheti el az eljárást az otthonában. Előnye, hogy a folyamat tetszőleges ideig, a kívánt fehérség eléréséig folytatható, majd tetszés szerint újra ismételhető. A másik eljárásban,a rendelőben végzendő azonnali fogfehérítés során a világelső ZOOM AP fogfehérítő rendszer használjuk, amikor is 1,5-2 óra alatt, akár 7-8 árnyalatot lehet világosítani a fogak színén. Mindkét eljárást követően speciális magas ásványi anyag tartalmú krémmel csökkentjük az esetlegesen kialakult kisebb érzékenységet.
A fogfehérítést megelőzően dentálhigiéniai kezelés javasolt.

Fogszabályozás: …

Fogtömések:
A már kialakult szuvasodások, vagy a régi alászuvasodott, kellemetlen esztétikájú tömések cseréjére a legkiválóbb minőségi követelményeiről híres GC cég tömőanyagait használjuk. Minden fog számára, egyéni mérlegelés után választunk tömőanyagot. A szem előtt lévő területeken a láthatatlan restaurációt biztosító anyagokat, a szuvasodásnak erősebben kitett, valamint a nehezebben tisztítható területeken pedig a magasabb ásványi anyag tartalmú, másodlagos szuvasodás kialakulás esélyét minimálisra csökkentő tömőanyagokat használunk.

Gyermekfogászat:
Kisgyermekek esetében sorsdöntő jelentőséggel bír a „doktorbácsi/nénivel” történő első találkozás. Ahhoz hogy ez minél inkább zökkenőmentes legyen, sokat jelent a fogorvos türelme, gyorsasága, a kezelés fájdalommentessége, valamint a szülők segítsége. Nem szabad a kis páciensek beleegyezése nélkül sem erőszakkal elkezdeni a kezelést. Segítség lehet az első néhány alkalommal történő barátkozás.

Gyökérkezelés:
Meglehetősen speciális területe a fogászatnak. Nagyfokú szakmai felkészültséget és tapasztalatot igényel, és a legkellemetlenebb fogászati panaszok megszüntetését jelentheti. Előzetes röntgendiagnosztikai vizsgálatot (melynek során feltérképezzük a fog anatómiáját) követően, a fogbélűr megnyitása után eltávolítjuk a beteg, elhalt idegszövetet, vagy a régi inkorrekt gyökértömést. Ezután elektromos csatorna meghatározás következik. A mechanikai és kémiai tisztítás után gyógyszeres fedés, majd pedig a gyökértömés elkészítése jön. A gyökércsatornák állapotától függően ez a kezelés több alkalmat is igénybe vehet. A végén kontroll röntgen készítésével ellenőrizzük a kezelés sikerességét. Mindez teljes érzéstelenítésben történik.

Héjak:
A front fogaknak az ajak felőli oldalára készíthető, meglehetősen vékony (kb. fél mm vastagságú) kerámiapótlás, amellyel a fogak kellemetlen színét, formáját, valamint esetleges koronai sérülésének következményeit lehet igencsak nagy sikerrel korrigálni, meglehetősen kevés foganyag feláldozásával, és nagy esztétikai eredménnyel.

Implantológia:
A már régen elvesztett, vagy nem megmenthető fogak következtében kialakuló foghiányok pótlására, rágószerv szerkezeti egységének fenntartása szempontjából mindenképpen szükség van. Ennek legkorszerűbb, és napjainkban már a legcsekélyebb kockázattal járó módja az implantátum behelyezése, melynek során a saját fogakkal teljesen megegyező használhatóságú pótlásokat lehet készíteni. Ebben Dr. Czinkóczky Béla és csapata áll segítségünkre.

Inlay:
Egy speciális és a legnagyobb pontosságot jelentő „tömésfajta”. Elkészítése két ülésben készül. Első alkalommal a fog előkészítése és a lenyomatvétel történik. Ezután ideiglenes töméssel látjuk el a fogat. Ez alatt a fogtechnikus elkészíti a közel ezredmilliméteres pontosságú széli záródással rendelkező betétet. Egy hét elteltével a második ülésben pedig ezt rögzítjük egy nagyon erős és időtálló ragasztóanyaggal. Egészen kisméretű foganyaghiánytól, meglehetősen erősen destruálódott fogak helyreállításáig szinte minden esetben használható. Élettartama többszöröse a hagyományos tömésnek.

Korona, híd:
A korona a fog teljes felszínét beborító fogpótlás, mely leginkább akkor készül, ha szuvasodás, vagy baleset következtében meglehetősen kevés foganyag maradt, de esztétikai okokból eredő panaszok ellátására is szolgálhat. A híd pedig egy olyan fogpótlás, melynek során a hiányt határoló fogakon rögzülő borító koronák segítségével pótoljuk a hiányzó fogakat. A fog előkészítésénél a fogorvos az ínyszél magasságában vállat alakít ki, melynek segítségével a fogtechnikus pontosan látja a preparáció határát, így olyan pótlást tud elkészíteni, mely teljesen a fogszél vonalában, átmenet nélkül folytatódik, ezáltal is megelőzve, illetve a régi kedvezőtlen széli záródású koronák miatt kialakult fogágy problémák kialakulását, valamint megszüntetését. Anyagukat tekintve széles a skála, a fém-kerámiától kezdve a teljesen fémmentes cikrónum-oxid vázas pótlásokig. Ennek kiválasztásában mind szakmai szempontokat, mind pedig a páciens igényét figyelembe vesszük.

Nagyobb kiterjedésű, ill. teljes foghiányok ellátása:
Ezek mindig személyre szabottan, a szájüreg anatómiai viszonyait, illetve a páciens kívánságait messzemenően figyelembe véve egyéni kezelési terv alapján készülnek el.

Szedálás:
Bár mindenféleképpen igyekszünk megnyugtatni pácienseinket, akinek ez kevés, lehetősége van rá, hogy kérje az éber szedálást, melynek során nitrogén-oxidul gáz belélegeztetésével sikerül egy kevésbé szorongó, oldottabb állapotba kerülni. Gyermekenél is alkalmazható eljárás, egyetlen kontraindikációja a terhesség.

Ha bármilyen további kérdése merülne fel, kérjük forduljon bizalommal kollégiánkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 2. II/5 • Tel/Fax +36 1 315 1058 • email info@dentalstudiobudapest.com | Copyright © 2013 Abacon Hungary Kft. Minden jog fenntartva.